Je WhatsApp is nu extra goed beveiligd dankzij tweestapsverificatie

WhatsApp is lekker bezig, van GIFs (yeah), naar verzonden berichtjes die je straks weer kunt verwijderen (halleluja) en nu wordt de app extra goed beveiligd dankzij tweestapsverificatie.

As we speak wordt de feature uitgerold. Het kan dus zijn dat het nog niet beschikbaar is op jouw smartphone. Heb dan nog even geduld.

Door het activeren van verificatie in twee stappen, zoals WhatsApp het voluit noemt, voeg je nog een extra stap toe aan het verificatieproces. Hiervoor stel je eenmalig een zescijferige toegangscode in die je alleen nodig hebt voor het opnieuw aanmelden bij WhatsApp.

TWEESTAPSVERIFICATIE OP WHATSAPP

Het instellen gaat als volgt:

  1. Ga in WhatsApp naar Instellingen > Accounts.
  2. Tik vervolgens op Verificatie in twee stappen
  3. Tap daarna op Schakel in en volg de instructies op het scherm.

Een tweestapsverificatie is belangrijk om je extra te beveiligen, als iemand WhatsApp probeert te installeren met jouw telefoon nummer. Ik maakte eerder al een filmpje voor EditieNL, hoe je jouw belangrijkste social accounts kunt beveiligen (check deze hier)

GEHEUGENSTEUNTJE

Dankzij tweestapsverificatie in WhatsApp wordt je om de extra code gevraagd als je WhatsApp op een nieuw toestel installeert. Na het inschakelen van tweestapsverificatie, zal WhatsApp regelmatig om je toegangscode vragen. Je kunt dit niet uitschakelen, dit doet WhatsApp zodat je jouw code niet vergeet want anders heb je natuurlijk wel een probleempje! 😉

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything