Je nieuwe beste sportbuddy: de Fitbit Versa

Inmiddels alweer bijna twee maanden geleden ontving ik het nieuwe slimme sporthorloge van Fibit. De Fitbit Versa. Een horloge dat al je bewegingen trackt en je voorziet van handige notificaties. Ik heb ‘m nu dus twee maanden uitgebreid getest dus ik kan je er álles over vertellen. Lees snel verder…

Dit Fitbit Versa ziet eruit als een gewoon horloge. Het aluminium klokje is ontzettend licht en is een tikkeltje groter dan de Apple Watch (38 mm). Er zit dus een grotere batterij in die waardoor je maar liefst 4 dagen met het klokje kunt rondlopen voordat je ‘m in de oplader hoeft te hangen.  Dat komt trouwens ook omdat de Fibit Versa een e-ink scherm heeft, wel in kleur dus de tamagotchi die je in leven moet houden, zie je gewoon in kleur. Over die tamagotchi later meer! Doordat het klokje zo licht is, voel je ‘m bijna niet en dat is weer extreem chill want daardoor kan je ‘m ook ’s nachts omhouden zonder dat je er last van hebt. De Fitbit Versa is daarnaast waterproof (tot 50 meter) dus je kunt er prima mee douchen en zwemmen. Je kunt trouwens bandjes super makkelijk verwisselen en helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Zo zijn er leren- en metalen bandjes. De Fitbit Versa wordt overigens standaard geleverd met een rubberen bandje. Tenzij je voor een limited model gaat, dan krijg je een geweven bandje bij!

Maar.. wat kan dit slimme klokje nou allemaal precies?

Sporten

Zoals je waarschijnlijk van Fitbit gewend bent, houdt het klokje al je activiteiten bij. Van hardlopen tot fietsen, van yoga tot krachttraining, van zwemmen tot boksen. Noem het op en de Fitbit Versa houdt het voor je bij. Zo houdt het horloge tijdens je work-out je hartslag bij, de tijd, afstand en calorieën. Dit allemaal wordt opgeslagen in de bijbehorende app, waarin je alles precies kunt bijhouden.

Fitbit VersaSlaap bijhouden

Ik schreef al eerder dat het klokje ook prima is om mee te slapen. Zo kan de Fitbit Versa precies bijhouden hoe jouw nachtrust is. Of je in een diepe slaap bent of misschien wel hartstikke licht slaapt. Daarnaast krijg je tips om ervoor te zorgen dat je goed uitrust.

Ademhalingsoefeningen

De Fitbit Versa helpt je verder met ontspannen. Dit doet de Versa met een speciale ademhaling app die op het klokje zit. In twee minuten zorgt het horloge dat je weer helemaal zen bent, en je een stressmomentje weer met beide handen aan kunt grijpen.

Muziek

Een dikke pluspunt aan de Fitbit Versa is dat je op het klokje verschillende playlists kunt zetten, waardoor je dus zonder smartphone een rondje kan gaan rennen. Je kunt dan via draadloze oortjes toch naar je favoriete nummers luisteren. Het horloge heeft ruimte voor maar liefst 300 nummers. Lekker niet?

Speciaal voor de ladies

Verder heeft de Fitbit Versa een speciale tracker voor de ladies. Hierin kun je jouw menstruatie bijhouden. Zo weet je precies wanneer het weer de tijd van de maand is, maar kun je ook in de app aangeven hoe jij je tijdens deze periode voelt. Als je vervolgens alle data naast elkaar legt (sporten + slaap), kun je precies zien of je bepaalde dingen moet verbeteren of misschien juist wel niet moet doen.

Tamagotchi op Fitbit Versa

Jaaa.. ik schreef het al. Een ding wat ik super motiverend vindt, is de tamagotchi clock-face. Ja, I know, klinkt mega kinderachtig maar door te bewegen houd je jouw huisdier in leven. Lekker nostalgisch en voor mij dus wel extra motiverend om een rondje te gaan lopen. Sinds ik Burger heb (mijn hond dus), heb ik sowieso een zwak gekregen voor dieren, dus zelfs zo’n digitaal wezentje dood te laten gaan, is voor mij al moeilijk. Dus loop ik een extra rondje om een glaasje water te halen zodat ik mijn tamagotchi ook weer aan zijn trekjes is gekomen. Há!

Fitbit VersaClock-faces

Over deze wijzerplaten gesproken, de keuze is reuze. Zo kun je jouw klokje helemaal personaliseren. Ga je voor een analoge wijzerplaat of een digitale. Een kleurrijke of gewoon simpel en strak. You name it!

Notificaties

Daarnaast ontvang je jouw notificaties op je telefoon. Een nadeel hierbij is dat je – helaas – geen iMessage-appjes ontvangt. Een beetje lullig, maar dat ligt dus meer aan Apple dan aan Fitbit zelf.

Nu de belangrijkste vraag, ga ik mijn Apple Watch inruilen voor de Fitbit Versa?

Ik heb twee maanden lang gebruik gemaakt van de Fitbit Versa en de smartwatch heeft flink wat pro’s tegenover de Apple Watch. Zo vind ik het dus fantastisch dat je de strijd kunt aangaan tegen andere Fitbit-gebruikers. Iets dat ik toch wel écht mis bij de Apple Watch (maar wat overigens wel gaat komen in Watch OS5). Vind ik het fijn dat je ‘m kunt omhouden tijdens het slapen, al moet ik eerlijk zijn dat-ie bij mij toch vaak afgaat omdat ik het gewoon niet zo super fijn vindt om mee te slapen. Moest ik verder toch wel heel erg wennen aan het formaat (ook al is-ie maar 2 mm groter dan de Apple Watch).  Wat ik wel echt miste bij de Fitbit Versa en dat komt omdat ik dus de Apple Watch ben gewend, is het even snel opnemen van telefoontjes. Dat zijn dan overigens vaak de gesprekken die ik heb met vriendlief als ik in de Appie sta – Wil je dit eten? Okay. Wil je nog iets verder? Nee. Klaar.

Advies

Mijn advies: ben je echt een mega sportfreak, ga voor de Fitbit Versa. Het is écht een heel fijn sportmaatje. Wil je toch liever een exclusiever klokje dan oogt – mijn persoonlijke mening – de Apple Watch toch luxer door het glazen LCD-beeldscherm in plaats van het e-ink schermpje.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything