Apple lanceert jubileummodel: de iPhone X, deze wil je hebben!

Naast de Apple Watch Series 3 met 4G, de Apple TV 4K en de iPhone 8 en iPhone 8 Plus lanceerde Apple vanavond ook een nieuw exemplaar. Het moment waar we de hele avond op hebben gewacht. Het jubileummodel, de iPhone X. Ik wil ‘m!

De iPhone X heeft een Super Retina display met OLED dat helemaal tot de randen van de iPhone loopt. Zoals verwacht is de homeknop hierdoor verdwenen en log je dus vanaf nu in met de camera aan de voorkant. Het beeldscherm heeft net als de iPhone 8 en 8 Plus 3D-Touch beeldscherm en een True Tone Display.

iPhone X met Face ID

We hebben er natuurlijk al heel veel over geschreven het afgelopen jaar, het verdwijnen van de thuisknop. De thuisknop zit nu verwerkt in de software. Zo kun je iedere app sluiten door omhoog te swipen.  De iPhone X ontgrendelen doe je door naar je telefoon te kijken. Bovenaan de smartphone zitten verschillende sensoren die je herkennen, zelfs in het donker. Of als je een muts op hebt, verkleed bent vanwege carnaval of als je besloten hebt om een baard te laten staan. Face ID leert iedere keer als je je telefoon naar je telefoon kijkt en dat is vaak genoeg!

Siri activeer je door de nieuwe knop aan de zijkant ingedrukt te houden of gewoon tegen je telefoon te praten door ‘Hey Siri’ te zeggen.

What does the fox say

Door al deze sensoren die in het model zijn verwerkt, introduceerde Apple ook: geanimeerde emoji. Een hilarische nieuwe functie waarmee je emoji tot leven laat komen. Alles wat jij zegt of doet met je gezicht, zal de emoji precies nadoen. Zo kan je nu drol emoji je dirty berichtjes laten afhandelen. Een groot nadeel – als je het mij vraagt: deze feature is alleen mogelijk in iMessage en laten mijn vrienden nou nooit iMessage gebruiken!

 

 

Flawless selfies

De twee 12 megapixel camera aan de achterkant van de iPhone X zijn precies hetzelfde als die van de iPhone 8 Plus. Maar in plaats van dat-ie horizontaal verwerkt is in het toestel, zitten ze verticaal in het X-toestel. Doordat er zoveel nieuwe sensoren aan de voorkant zitten verwerkt van het toestel, kun je nu ook selfies maken in Apple’s nieuwe portret modus. Kortom: je selfies zullen met dit toestel echt flawless zijn. Deze portretmodus is flink uitgebreid. 

Ieder jaar verlangen we naar één ding van Apple. Oke twee, facetimen met meerder personen zou ook echt top zijn. Maar een iPhone met een lange batterijduur is een van die dingen. Goed om te weten is dat de batterij van de iPhone X ongeveer 2 uur langer meegaat dan de iPhone 7. 

Net als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus kun je ook de iPhone X draadloos opladen. Je legt ‘m straks gewoon op de oplaadplaat op je nachtkastje en het toestel zal beginnen met laden. Handig!

Kost dat? Dat is wel even slikken. De iPhone X 64 GB gaat €1159 kosten en het model van 256 GB kost €1329. Oef! Toch staat het toestel direct op mijn wishlist en ben ik alvast begonnen met sparen. 

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything