Meten is weten met de AR Measurekit op je iPhone

Hoe vaak komt het niet voor dat je iets wilt opmeten, maar dat je geen meetlint of rolmaat vindt. Dan hebben iPhone-gebruikers geluk! Want naast dat je iPhone ook je waterpas is, meet-ie sinds iOS 11 met MeasureKit ook alles wat je wil. 

Sinds vorige week is iOS 11 beschikbaar. Met deze update zijn al je iOS-apparaten voorzien van Augmented Reality. Hierbij bekijk je de wereld om je heen door je smartphone camera en worden er virtuele objecten aan toegevoegd.

De gloednieuwe MeasureKit app tovert je telefoon om tot een digitaal meetlat. Met MeasureKit kun je rechte lijnen meten door aan het begin en eind een punt te zetten. In augmented reality zie jij dan de lijn die je virtueel getrokken  hebt met de bijbehorende lengte.

Stel je wilt een muur opmeten? Dan kun je een stipje zetten aan de linkerkant en een stipje aan de rechterkant en voila: de app laat je de breedte zien in centimeters.

MeasureKit: je meetlat in je broekzak

Maar je kan ook in drie dimensies meten, en zo de omvang van bijvoorbeeld je bank opmeten. Vervolgens kun je die driedimensionale afmeting elders in je woonkamer uitproberen, om een idee te krijgen van hoe dat zou staan. De app werkt als waterpas, door virtuele kaarsrechte lijnen op de muur te trekken, en kan gebruikt worden om de graden van hoeken te meten.

Als je de app goed gebruikt zijn de meting best wel goed. Maar laat ik eerlijk zijn, een meetlat blijft wel nog altijd het meest precieze. Maar goed, als je even ongeveer wil weten of een kastje ergens tussen past en je hebt geen meetlat in de buurt, is dit echt een hele fijne oplossing!

Je downloadt MeasureKit hier.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything